Takozvana „Parada ponosa“ koju mnogi s pravom nazivaju „Parada srama i nastranosti“ daleko nadilazi navodna prava pojedinca da bude drugi i drugačiji.
Ovo je, prije svega, politička agenda, iza koje stoji gotovo cijeli Zapad. Svjedoci smo, nažalost, da ni jedna zemlja ne može ni primirisati članstvo u EU niti NATO ako nije održala ili barem dozvolila svoju „paradu“.
Primjerice, Albanija, potom i Crna Gora ubrzo su se našle u NATO-u a visoko su skočile i na ljestvici EU odmah po održavanju spomenute parade u svojim prijestolnicama.

Vučić je prešutno dobio pravo da gazi opoziciju te da uzurpira medije čim je održao nekoliko parada.
Stoga, Ženska edukaciona organizacija Kewser i magazin Zehra snažno stoje iza očuvanja zdravih vrijednosti u društvu kao što su prirodna seksualna orijentacija, brak i porodica kao nezamjenjivi temelji i stubovi svakog društva.

ŠTA JE CILJ „Parade ponosa?“

Cilj je mijenjanje bh. društva, napose bh. muslimana, i nametanje preko državnih institucija istih onih vrijednosti koje uveliko urušavaju zapadna društva.
Netom po okončanju bh. rata, mnogobrojne NGO organizacije, potpomognute preko zapadnih ambasada, krenule su u ofanzivnu promociju pa i nametanje tzv. Inkluzije u školske sisteme unutar BiH. Istina, ova inkluzija se javno promoviše pod egidom tolerancije prema hendikepiranim đacima i drugim osobama, a u zbilji cilj ovih „školskih reformi“ jeste razmekšavanje javnog mnijenja, osobito mladih, prema tzv LGBT zajednici.
I sada kada je zapadna menadžerija uspostavila čvrsto jezgro svojih LGBT „pravobranilaca“ među tzv. Elitom bh. društva i kada je poklopila gotovo sve medije sa nacionalnom frekvencijom – vrijeme je da se bez odlaganja krene u akciju.

Sarajevo i BiH 8. septembra moraju dobiti svoju „paradu“. Tako na karti LGBT menadžerije BiH postaje još jedna država koja je pala pod dugine boje.
Očekujemo od svih relevantnih institucija koje se zalažu za ove vrijednosti, napose religijskih da zauzmu odlučniji stav u pogledu sprečavanja destruktivnih, nakaradnih i štetnih pojava koje nagrizaju i uništavaju osnovne ćelije svakog društva a to je brak i porodica te više rade na odbrani Univerzalnih zakona koji su savršeni i sadrže snagu koja zahtijeva RAVNOTEŽU, a svi vjerujemo i znamo da kršenje tih zakona stvara haos i nered na zemlji.
Protiv smo svakog nasilja pa i ovog da nam se nameću nevrijednosti i nastranosti.