Dva palestinska tinejdžera ubijena su tokom demonstracija u Zapadnoj Obali, gdje su tenzije naglo skočile nakon predstavljanja američkog bliskoistočnog plana. 

Palestinski mediji javljaju da je 19-godišnja žrtva, Jazan Abu Tabikh, upucana u sukobila s izraelskim vojnicima u gradu Dženinu rano u četvrtak.

Sukobi su izbili nakon što su snage režima u Tel Avivu uništile palestinsku kuću optužujući vlasnike za umiješanost u ubistvo jednog izraelskog doseljenika.

Fatalna paljba dogodila se samo nekoliko sati nakon što je 17-godišnji Palestinac po imenu Mohammad Salman al-Hadad, upucan u srce i ubijen dok su izraelske snage napadale palestinske demonstrante u gradu Al-Halilu (Hebronu) u Zapadnoj Obali. 

U centralnom dijelu Jerusalema (Kudsa), izraelska vojska ustvrdila je da je u naletu vozila povrijeđeno 14 osoba, većinom izraelskih vojnika, uključujući i jednog u teškom stanju.

Incident se dogodio rano u četvrtak u blizini zabavnog centra u Kudsu.

Policija tvrdi da je vozač pobjegao s mjesta na kojem se incident dogodio, te da je u togu istraga.

Stanje je napeto i u blokiranom Pojasu Gaze. Izraelski ratni avioni izveli su napade na ono za što tvrde da su položaji palestinske grupe otpora Hamas, također rano u četvrtak.

Izraelska armija tvrdi da su napadi izvedeni u odgovoru na „minobacače i eksplozivne balone“ koji su iz Gaze poslani prema ostatku teritorije pod izraelskom okupacijom.