U dva samoubilačka napada u trgovačkom središtu u centralnom Bagdadu poginulo je najmanje 28 osoba, dok je preko 70 ranjenih. 

U dvije istovremene eksplozije život je izgubilo najmanje 28, dok je ranjeno 73 ljudi u trgovačkoj ulici u centru Bagdadu u četvrtak ujutro, saopštila je iračka vojska, nakon nekoliko relativno mirnih mjeseci.

Brigadni general Hazem Al-Azzawi, direktor Operativne komande Bagdad rekao je za iračku novinsku agenciju INA da je dupla eksplozija pogodila prenatrpanu trgovačku ulicu u Bab al-Sharjiu u blizini trg Tayran.

Medicinski izvori kazali su da strahuju da bi broj žrtava mogao porasti, a liječničko osoblje širom prijestolnice mobilizovano je da pomogne žrtvama napada.

Glasnogovornik vojske, Yahya Rasool, rekao je da su dva bombaša samoubice detonirala eksploziv koji su nosili sa sobom nakon što su ih zaustavile sigurnosne snage.

Nakon godina smrtonosnog sektaškog nasilja nakon američke invazije na Irak 2003.god, bombaški napadi postali su relativno rijetki u glavnom gradu Iraka. Posljednji sličan dogodio se u junu 2019.god, kada je poginulo nekoliko osoba.