Zemlje susjedne Iranu čestitale su 42. godišnjicu pobjede islamske revolucije u toj zemlji. 

Azerbejdžanski predsjednik Ilham Aliyev čestitao je svom iranskom kolegi predsjedniku Hasanu Rouhaniju u ime azerbejdžanskog naroda.

Alijev je rekao da su se odnosi Bakua s Islamskom republikom "proteklih godina značajno razvili u rastućem trendu".

„Vjerujem da će se prijateljski odnosi između Republike Azerbejdžan i Islamske Republike Iran, koji se temelje na međusobnom poštovanju i dobrosusjedstvu, razvijati u skladu s interesima naših zemalja i pomoći će jačanju stabilnosti i sigurnosti na Južnom Kavkazu,“ rekao je Aliyev.

Predsjednik Uzbekistana Shavkat Mirziyoyev također je poslao poruku predsjedniku Rouhaniju rekavši da je ova vlada spremna proširiti bilateralne odnose s Teheranom.

Mirziyoyev je ukazao na istorijske i kulturne veze i tradicionalno prijateljstvo između svoje zemlje i Irana kao čvrste temelje odnosa između dviju nacija.

Tadžikistanski predsjednik Emomali Rahmon također je čestitao iranskom kolegi godišnjicu revolucije, poželivši prosperitet, zdravlje, uspjeh i mir iranskoj naciji.

Predsjednik Rahmon izrazio je spremnost svoje zemlje za jačanje odnosa s Teheranom.

Također, predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeih Khalifa bin Zayed Al Nahyan poslao je čestitku predsjedniku Rouhaniju.

To su učinili i potpredsjednik Emirata, premijer i vladar Dubaija šeih Mohammed bin Rashid Al Maktoum i prijestolonasljednik Abu Dabija šeik Mohamed bin Zayed Al Nahyan.

U Turskoj je vanjska fasada tornja Atakule u glavnom gradu Ankari u utorak bila osvijetljena bojama iranske zastave u znak proslave pobjede islamske revolucije.