Draga braćo i sestre

Glavni razlog ogromnih pritisaka Islamskoj Republici Iran koji se vrši od strane SAD-a jeste zbog naše podrške palestinskom narodu. Američki dužnosnici izjavili su, eksplicitno, da je glavni problem Sjedinjenih Američkih Država s Iranom osporavanje od strane Islamske Republike takozvanog "mirovnog procesa", što je zapravo proces prisiljavanja palestinaca na odricanje od svojih vlastitih prava i prihvatanje ponižavajućih kompromisa s okupatorima svoje domovine.

Smješne optužbe - poput kršenja ljudskih prava ili traženja oružja za masovno uništenje - jesu samo isprazni zahtjevi s ciljem da se vrši pritisak na Islamsku Republiku, a ukoliko Iran zaustavi svoju podršku libanonskom i palestinskom narodu, Sjedinjene Države će također promijeniti neprijateljski stav prema Islamskoj Republici Iran.

Smatramo da je podržavanje palestinskog i libanonskog naroda jedna od naših glavnih islamskih dužnosti. Zbog toga Vašington primjenjuje sve oblike pritisaka, usmjerenih protiv Islamske Republike, kako bi zaustavio ovu potporu.
Glavna američka strategija prema Iranu jest stvoriti podjelu između ujedinjenih redova revolucionarnog i posvećenog iranskog naroda. Kako bi potaknuli neslaganje, oni zovu jednu skupinu "reformistima" a drugu "konzervativistima" i dok tvrde da podupiru prvu skupinu, šalju negativnu propagandu protiv druge skupine.

Nadalje, uveličavajući neke probleme, pokušavaju prikazati islamski sustav neučinkovitim kako bi iranski narod učinio razočaranim u sustav. Oni također propagiraju ideju razdvajanja religije od države, ali američka propaganda uvijek biva prigušena snažnom vjerom naše nacije.
Stoga, američki dužnosnici nastoje svojom negativnom propagandom obeshrabriti iranski narod, osobito našu mladež i prikazati islamski sustav kao neučinkovit preuveličavajući naše ekonomske probleme, unatoč činjenici da su ekonomski problemi uobičajeni u gotovo svim zemljama širom svijeta.
Sjedinjene Države su također pokrenule klevetničku kampanju protiv islamske revolucije i Imama Khomeinija, budući da je Washington dobio teške udarce od strane Islama i naše revolucije.

Američki dužnosnici zabrinuti su zbog islamskog buđenja muslimanskog umeta i duboko zabrinuti ekspanzijom borbe i otpora u Libanonu i Palestini. Stoga se trude podvesti Islamsku misao i ideologiju širenjem otrovne propagande protiv ove božanske religije.
Budući da se borba protiv cionističkih okupatora u Libanonu i Palestini sve više širi, cionistički režim i Sjedinjene Države postaju zbunjeniji i nastoje razviti više zavjera povećavajući negativnu propagandu protiv Islamske Republike.

Ipak, cionisti i američki dužnosnici trebali bi znati da su, unatoč svemu i svojoj otrovnoj propagandi, dužnosnici Islamske Republike, kao i posvećeni iranski narod, svi zajedno jednoglasni u obrani svojih islamskih i revolucionarnih ideala. Nadalje, podupiranje intifade Palestinaca u njihovom otporu cionističkim okupatorima temelj je naše vanjske politike.
Sigurni smo da će, nastavkom borbe Palestinaca i podrškom koju pružaju muslimanske nacije, Palestina biti oslobođena, a Bejt-ul-Moqaddas i dzamija Al-Aqsa biti vraćeni islamskom svijetu.