Prema zadnjim informacijama najmanje 20 osoba je ubijeno, a više od 50 ih je ranjeno za vrijeme današnjeg terorističkog napada na iransku vojnu paradu u jugozapadnom gradu Ahvaz. Među mrtvima je znatan broj pripadnika iranske Revolucionarne garde. Među žrtvama ima i novinara, žena i djece.

Napadači su otvorili vatru nalazeći se iza tribina. Pucnjava je počela nekoliko minuta nakon početka vojne parade na kojoj su bili nazočni i visoki lokalni dužnosnici.

Napad je trajao oko 10 minuta nakon čega su sva četvorica napadača ubijena.

Nedugo nakon napada teroristička organizacija ISIL preuzela je odgovornost za napad, no nisu ponudili konkretne dokaze za te tvrdnje.

Iranska novinska agencija IRNA je pak objavila kako je napad izvela skupina pod nazivom "Patriotski arapski demokratski pokret u Ahwazu" te se navodi kako je riječ o skupini koja je blisko povezana sa Saudijskom Arabijom.

Većina iranskih medija spekulira kako je današnji napad, tko god da ga je izveo, direktno naručen od strane Saudijske Arabije što bi moglo dodatno povećati već ionako velike napetosti između bliskoistočnih rivala.