Iranski predsjednik Hassan Rouhani izjavio je kako će Islamska Republika dati "ozbiljan" odgovor i na najmanju prijetnju usmjerenu protiv zemlje.

Iranski predsjednik izjavio je ovo tijekom zasebnih telefonskih razgovora s ministrom unutarnjih poslova Abdolreza Rahmani Fazliem i guvernerom jugozapadne iranske pokrajine Khuzestan u subotu, nakon terorističkog napada na vojnu paradu u pokrajinskom glavnom gradu Ahvazu.

"Oni koji ovim teroristima pružaju propagandu i obavještajnu podršku moraju snositi posljedice", rekao je Rouhani.
Izrazio je suosjećanje sa obiteljima žrtava terorističkog napada i naložio iranskim dužnosnicima da usvoje hitne mjere za liječenje ozlijeđenih.

Iranski vrhovni zapovjednik, Imam Khamenei, je također dao nužne zapovijedi Ministarstvu obavještajnih službi i svim sigurnosnim i vojnim tijelima da odmah identificiraju teroriste i njihove vođe, te da se odlučno bave svima onima koji su počinili ovaj teroristički čin i zločin.

Ubrzo nakon terorističkog napada iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif također je rekao da će Iran dati "brz i odlučan" odgovor u obrani svojih naroda.

"Teroristi koji su bili regrutovani, obučeni, naoružani i plaćeni od strane stranog režima napali su Ahvaz. Djeca i novinari su među žrtvama", izjavio je Zarif.
U Iranu djeluju "regionalni teroristički sponzori" i njihovi "američki majstori" odgovorni za napad, kazao je.

Najmanje 25 osoba je poginulo, a 60 ih je ozlijeđeno u terorističkom napadu u subotu, navodi zamjenik guvernera provincije Khuzestan Ali Hossein Hosseinzadeh.
Broj ubijenih mogao bi i dalje rasti zbog ozbiljnosti ozljeda koje su pretrpjeli. Civili, uključujući žene i djecu, koji su došli gledati paradu, bili su među ubijenima.