Danas se desio teroristički napad auto bombom u blizini policijske stanice u jugoistočnom iranskom lučkom gradu Chabaharu koji je uzrokovao smrt dvojice policajaca i ranjavanje nekolicine ljudi.
Lokalni dužnosnici priopćili su kako su teroristi auto bombom napali policijsku postaju u Chabaharu, koji se nalazi u jugoistočnoj pokrajini Sistan i Baluchestan.
Teroristi, međutim, nisu uspjeli postići svoj cilj jer su snage sigurnosti brzo reagirale na datu situaciju i spriječile ih da uđu dublje u krug policijske stanice, izjavio je guverner provincije Sistana Baluchestan, Ahmad-Ali Mouhebati.
Terorista koji je upravljao vozilom je ubijen, rekao je Mohammad Hadi Marashi, zamjenik guvernera za sigurnosne poslove.

IRNA je također navela da je nakon eksplozije uslijedila sporadična pucnjava.
Postoji konfliktna izvješća o broju žrtava, a dva policajaca su izgubili život u terorističkom napadu, prema izjavi Marashia.
Uposlenici zdravstvenih ustanova koji su primili žrtve naveli su da je u incidentu ranjeno 28 osoba, od kojih su tri u kritičnom stanju.

Zapovjednik Islamske Revolucionarne garde (IRCG) brigadni general Mohammad Pakpour osobno je posjetio mjesto napada.
Ovaj visoki vojni dužnosnik opisao je incident kao "neselektivni teroristički napad, kojiim teroristi nisu ostvarili željeni rezultat".

Pakpour je također izjavio da je situacija sada pod kontrolom, rekavši: "IRGC snage su razmještene na potrebita mjesta i u visokom su stepenu priprevnosti."
Nijedna skupina do sada nije preuzela odgovornost za ovaj napad.

Sistan i Baluchestan - koji graniči s Pakistanom, proteklih godina je doživio nekoliko terorističkih napada koji bili usmjereni na civile i sigurnosne snage.
Iranske snage su neprekidno spriječavale djelovanje terorističkih skupina u pokrajini, na način da su odbijale njihove pomno planirane napade i oduzimajući oružje i streljivo tijekom sigurnosnih operacija.