Poznati britanski novinar i politički aktivista George Galloway otpušten je s mjesta voditelja popularnog radijskog programa nakon što je na Internetu objavio komentare protiv Izraela.

TalkRadio otpustio je Gallowaya nakon što je on čestitao Liverpoolu pobjedu protiv Tottenhama. On je u svojoj objavi na Twitteru napisao da mu je drago da vidi da Tottenham, klub iz sjevernog Londona s velikom jevrejskom zajednicom u Britaniji, nije uspio pobijediti utakmicu, jer bi njegovi fanovi mogli iskoristiti taj uspjeh da privuku pažnju na izraelske zastave koje obično nose tokom utakmica.

Ipak, radio je kazao kako ta rečenica odražava voditeljeve antisemitističke stavove i otkazao njegov program.

Galloway je odmah poručio kako će tužiti tu radio stanicu i poručio kako je jedan broj Tottenhamovih navijača nosio izraelske zastave na španskom stadionu gdje se održavalo evropsko prvenstvo. Također, on je poručio kako kritikovanje izraelske okupacije na znači nužno i antisemitizam.

Ovaj aktivista za palestinska prava protiv izraelske okupacije često osuđuje izraelski lobi u Britaniji da iskorištava javne debate o rasizmu i antisemitizmu.

On je također bio glavna ličnost koja je 2003.god. povela milionski marš u Londonu protiv učešća Britanije u američkoj invaziji na Irak.

Ovaj 64-godišnji novinar često je na udaru britanskih vlasti zbog svojih medijskih aktivnosti.