Iranski dužnosnici rekli su u razgovoru za novinsku agenciju Reuters kako je Teheran zaprimio poruku od američkog predsjednika Donalda Trumpa, poslanu putem Omana, da će se vojni udar na njihovu zemlju uskoro dogoditi. "U toj poruci Trump je poručio kako se protivi bilo kakvom ratu s Iranom te kako želi razgovarati s Teheranom o raznim pitanjima. Dao je kratko vrijeme u kojem bismo mu mogli poslati svoj odgovor - odgovor mu je odmah i poslan, a u odgovoru se navodi kako samo vrhovni lider Irana, ajatolah Ali Hamnei, može odlučiti po tom pitanju", rekao je jedan anonimni iranski dužnosnik u razgovoru za Reuters. 

Drugi neimenovani iranski dužnosnik ističe: "Jasno smo poručili kako se naš vrhovni lider protivi svakim pregovorima, no svejedno ćemo mu dostaviti poruku da on donese odluku... No, omanskim dužnosnicima smo poručili kako će bilo kakav napad na Iran imati regionalne i globalne posljedice".

Je li bilo još kakvih razmjena poruka preko Omana (koji i inače često zauzima ulogu diplomatskog posrednika u Zaljevu), za sada nije poznato, no priča se očito nadopunjava iz sata u sat.

(advance.hr)