Priprema:
Brašno, germu i so izmiješati u posudi. Zatim dodati toplu vodu i umijesiti kao za hljeb, i ostaviti da nadođe. Zatim ponovo umijesiti tijesto i podijeliti na 9 loptica. Svaku lopticu raskuhati na debljinu 1 cm, i poredati u pleh. Svaku lepinu posuti maslinovim uljem i posuti začinom zater, susamovim i lanenim sjemenom.
Servirati s humusom od leblebija.

 

Sastojci:
400 gr pšeničnog integralnog brašna
100 gr bijelog brašna
100 gr heljde
1 kesica germe
topla voda
so
šolja maslinovog ulja
začin zater
Laneno i susamovo sjeme

 

Humus od leblebija

Sastojci:
0.5 kg leblebija
3 čehna bijelog luka
Voda
So i maslinovo ulje

Priprema:
Leblebije pokiseliti u hladnu vodu 12 sati. Poslije ih oprati, doliti vodu i kuhati 2 sata. Kada su skuhane, dodati bijeli luk, maslinovo ulje i so, izmiksati štapnim mikserom u vodi u kojoj su se kuhale.