BIJELI FIL:

- 10 jaja
- 40 kašika šećera (mjera se može smanjiti na svako jaje staviti 4 kašike šećera)
- 3 čaše vode ili 6 dl.
- 1 kašika limuna


BISKVIT:
- 10 žumanjaka
- 4 kašike brašna
- 4 kašike šećer


AGDA

40 kašika šećera i 3 čaše vode ili da se šećer potopi ne treba previše vode da se agda prije ušpinuje.
Bjelancad pjenasto umutiti i dodavati vrelu agdu.
Uz stalno miješanje mikserom agdu dodavati u razmacima po malo, a agdu držati cijelo vrijeme na toploj peći.
Agda ne smije biti ni rijetka a ni previše ukuhana. Na kraju dodati kašiku cijeđenog soka od limuna u bijeli fil.
Žumancad umutiti sa 4 kasike šećera, pa onda dodati 4 kašike brašna. Umutiti dobro i staviti da se peće na 180*.