Priprema:
Bijeli luk propržiti na ulju, dodati isjeckano meso i kari i dinstati 20 min. Zatim, dodati 2 dl vode, bungur , paprike i grašak i posoliti. DInstati sve zajedno još 15 min.

 

 

400 g. pilećeg mesa
200 g. bungura
2 dl vode
So, Biber
Ulje
Kari sa više začina
2 čehna bijelog luka
250 g. paprika
1 šolja graška

Priprema:
Brašno, germu i so izmiješati u posudi. Zatim dodati toplu vodu i umijesiti kao za hljeb, i ostaviti da nadođe. Zatim ponovo umijesiti tijesto i podijeliti na 9 loptica. Svaku lopticu raskuhati na debljinu 1 cm, i poredati u pleh. Svaku lepinu posuti maslinovim uljem i posuti začinom zater, susamovim i lanenim sjemenom.
Servirati s humusom od leblebija.

 

Sastojci:
400 gr pšeničnog integralnog brašna
100 gr bijelog brašna
100 gr heljde
1 kesica germe
topla voda
so
šolja maslinovog ulja
začin zater
Laneno i susamovo sjeme

 

Humus od leblebija

Sastojci:
0.5 kg leblebija
3 čehna bijelog luka
Voda
So i maslinovo ulje

Priprema:
Leblebije pokiseliti u hladnu vodu 12 sati. Poslije ih oprati, doliti vodu i kuhati 2 sata. Kada su skuhane, dodati bijeli luk, maslinovo ulje i so, izmiksati štapnim mikserom u vodi u kojoj su se kuhale.

Priprema:
Špinat oprati i isjeckati. Dodati sir, jaja, prašak za pecivo i so, i sve izmiješati. Jufke redati u pleh i svaku posipati uljem. Zatim posipati smjesom koju smo prethodno pripremili. Peći na temperaturi 250 stepeni 45 min. Kad se ispeče politi kiselom vodom. Pri posluživanju staviti pavlaku.


Sastojci:
1 jufka
0.5 kg špinata
0.5 kg mladog sira
2 jajeta
1 šolja maslinovog ulja
1 šolja kisele vode
Pola kesice praška za pecivo
So
Pavlaka

 

Priprema: Jaja umutiti mikserom, dodati šećer, brašno sa praškom za pecivo, ulje i pnovo umutiti sve zajedno. Staviti papir za pečenje u pleh pa istresti prethodno umućenu smjesu, peći 15-20 minuta na 180 stepeni.
Biskvit prerezati nožem po sredini da se dobiju dvije kore. Jedan dio biskvita premazati kremom od vanilije, staviti i drugu koru i premazati šlag kremom, posuti orasima

Sastojci:
4 jaja
4 kašike ulja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 kesicu praška za pecivo
2 šlag kreme od vanilije
2 šlag pjene

Sastojci:
2 l vode
½ kg brokule
1 mrkva
1 jaje
2 kašike pavlake
3 kašike vode
so
biber

Priprema:
Brokulu i mrkvu kuhati u vodi 20-ak minuta, zatim ispasirati blenderom.
Jaje, pavlaku i vodu umutiti, dodati u kuhanu supu i izmiješati.