Ako imate stare komade namještaja koje niste voljni tek tako da bacite, pogledajte kako možete da im, uz jednostavne dodatke ili izmjene, nađete novu namjenu i udahnete novi život. Evo nekoliko ideja kako da stari nameštaj dobije novu namjenu.


Ovo je potpuno originalan i inovativan način za korišćenje starih vrata. Ova ugaona polica je prosto neodoljiva. A što je najbolje – ne treba vam puno materijala, samo nekoliko daščica za stalaže.

 

 

 

 

 

 


Svi znamo da drvene palete mogu da se recikliraju i iskoriste na hiljadu različitih načina. A znate li da je za ovu namjenu potrebno samo nasloniti paletu na zid i to je to. Dobili ste savršeno mjesto za odlaganje baštenskog alata, koji će vam uvijek biti na dohvatu ruke.

 

Drveni kalem za kablove lahko se može pretvoriti u interesantnu policu za knjige i sitnice. Potrebno je samo da ga ošmirglate i ofarbate, a s donje strane dodate točkiće – i to je to. Drveni kalem se pretvara u praktičnu policu, još jedan interesantan detalj u vašem stanu.

 

Ko bi rekao da stara komoda može postati žardinjera za cvijeće. Za ovu novu namjenu komode potrebna vam je samo ideja i veoma malo rada – rezultat neće izostati. Originalna žardinjera nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

Stare mašine za šivenje bila su prava umjetnička djela i šteta je da stoje negdje u podrumu i sakupljaju prašinu. Metalne dijelove očistite od hrđe i ofarbajte, izvadite mašinu i postavite novu drvenu ploču. Mašina postaje stočić na kome će vam svi zavidjeti.

 

Stara mašina za šivenje, koja se više ne koristi za prvobitnu namjenu, dobit će novi život kao toaletni stočić na kome je ogledalo uklopljeno u postojeći poklopac.

 

Stara komoda ne mora završiti na otpadu. Uz minimum materijala možete je pretvoriti u kuhinju za igru, gdje će djeca provoditi divne trenutke i stjecati prva znanja u pripremi hrane. Ko zna, možda se tu rodi i neki budući šef kuhinje internacionalnog restorana.

 

Dvije stare stolice mogu postati elegantna francuska klupa. Ovo je projekt koji mogu raditi i početnici u kućnim majstorijama. Na sajtu An Oregon Cottage nalazi se detaljno uputstvo kako da napravite ovakvu interesantnu klupu.

 

Stari kofer je proputovao pola svijeta, šteta je da sakuplja prašinu u podrumu ili na tavanu. Očistite ga, dodajte mu nogare i pretvorite i interesantnu policu koja ujedno služi i kao skladište za različite sitnice.

 

Pripremila Mediha Džakmić

Izvor: Woo Home