U ponedjeljak, 06.11. u Kewserovim prostorijama na Marijin Dvoru održano je redovno druženje za žene. Šest aktivistkinja Ž.E.O. Kewser u mjesecu oktobru putovalo je u IR Iran i tokom petnaestodnevne posjete ovoj zemiji obišle su četiri velika grada a to su Kom, Mašhad, Isfahan i Teheran. Ovom prilikom prezentovana je video projekcija o ovom putovanju, te o znamenitostima i spomenicima kulture ove zemlje.

Na videu su prikazani mezar hazreti Masume u Komu kao i velika biblioteka ajatollaha Marashi Nedžefija te džamija Džamkaran. Prilikom posjete Teheranu obišle smo mauzolej imama Homeinija, muzej svetog rata te toranj Milad. Naredna destinacija putovanja bio je grad Isfahan, gdje smo posjetile jedan od najljepših mostova a to je Sio-se-pol (most sa 33 luka). Nezaobilazna je svakako bila i posjeta najvećem trgu Nakš-e-Džahan te Sabornoj džamiji. Posljedni grad koji smo obišli je sveti grad Mašhed u kojem se nalazi mezar imama Reze. 

Nakon projekcije ovog kratkog filma, održan je nagradni kviz za sve prisutne koje su odgovarale na pitanja iz pomenute video projekcije. Da je tema ovog druženja bila veoma interesantna pokazuje dolazak velikog broja žena, koje su iskazale želju za posjetom ovoj zemlji sa bogatom historijom i gostoprimljivim ljudima. Na kraju su svoje utiske i dojmove iz IR Iran podijelile i aktivistkinje Kewsera, a prisutne su sa oduševljenjem pratile sve što je kazano.