U svojoj 70. godišnjoj historiji patnje palestinski narod ponovo po ko zna koji puta proživljava golgotu. Cionistički režim bezočno pred očima cijelog svijeta nemilosrdno uništava Gazu. Preko 2 miliona ljudi sabijeno u enklavici od samo 360 km2 izložen je ne samo raketnoj, topničkoj i drugoj paljbi već je lišen i gotovo svih elementarnih životnih potreba.

Tragedija Gaze je, nažalost, što je ona u fokusu svjetske pažnje samo onda kad je izložena neposrednoj vojnoj agresiji cionističke armade, ali nikoga nije briga šta Gaza preživljava tokom „mira“. A u miru cinonistički entitet im neprestano prekida struju, usljed čega dolazi do poplave kanalizacije, nemogućnosti normalnog rada bilo kakve industrije, kao što im presijeca dobavne kanale za transfer novca i za uvoz roba. Strani reporteri izvješćuju da su djeca u Gazi pothranjena te da boluju od raznih bolesti zbog groznih nutricionističkih i epidemioloških uslova, ali i zbog ratnih trauma.

Šta je svijet učinio da tokom minulih 6 godina zaštiti civile Jemena kako od neposrednog Saudi bombardovanja tako i od namjernog izgladnjivanja? – Ništa! Šta svijet čini da zaustavi izraelsku agresiju protiv Gaze? Svi očekuju milost od Amerike, a Amerika štiti svoje cionističko čedo. Engleski list Observer je 2000. g. Napisao: „Da su u Palestini žrtve crnci, do sada bi Izrael dobio ekonomske sankcije.“ Riječju, čak i crnci na današnjoj političkoj sceni svijeta uživaju bolji tretman od muslimana. Tokom agresije na Bosnu, jedan je novinar napisao: „Da neko pobije 100 hiljada pasa svijet bi se digao, ali kada pobije 100 hiljada bosanskih muslimana – to prolazi gotovo nečujno.“ Muslimani nemaju prijatelja i njima niko neće pomoći dok oni sami sebi ne pomognu, a to će moći samo ako se ujedine.

Stoga mi iz udruženja Kewser odlučno osuđujemo izraelsku agresiju protiv palestinskog naroda i apelujemo na muslimane svijeta da bojkotuju sve veze i odnose sa cionističkim režimom te da svi zajedno pomognemo narodu Gaze i cijele Palestine da opstanu te da u doglednom vremenu dođu do svoje nezavisnosti i slobode.

Udruženje žena Kewser